Specialister i hulmursisolerings opererer over hele Fyn

Isolatør udfører hulmursisolering

Langt de fleste nyere huse på Fyn og i Danmark er bygget med en ydermur og en indvendig mur, der er bundet sammen af bindere, og som er en nødvendighed i vores klima. Mellem de to mure er der et lille rum kaldet hulmuren. Men hvis ikke hulmuren allerede er isoleret, er der rigtig mange penge at spare, hvis du får hulmuren isoleret af fagfolk. Heldigvis er hulmursisolering en forholdsvis billig investering, som kan spare dig for mange udgifter på varmeregningen i årene fremover. Som et ekstra plus får du samtidig skabt et forbedret indeklima i huset, hvorfor det giver rigtig god mening at hulmursisolere dit hus, hvis det trænger til at blive efterisoleret.

Når man skal isolere hulmuren er der mange forskellige typer materialer at vælge imellem. Det er altid meget lette materiale, da den ’bundne’ luft i materialet netop giver den isolerende virkning. Jo mere luft og mindre materiale, der er, jo bedre egenskaber har det til at isolere – det er helt enkelt. Det skal også altid være i granuleret form, idet de små korn eller grafit skal hældes eller blæses ind i hulrummenet.

Hos KLH Isolering er de eksperter i at hulmursisolere, og de isolerer primært ved brug af isoleringsmaterialet EPS med grafit, da isoleringsværdien er særdeles god. Selve arbejdet foregår ved, at der fjernes nogle mursten eller borer et lille hul i facaden, hvorefter der EPS blæses ind i hulmuren.

EPS står for Expanded Polystyrene og materialet består af to procent polystyren og 98 procent stillestående luft, og det er den kombination, der gør dette materiale til en unik og fremragende isolering, idet luft jo er den bedste måde at isolere på. Derudover suger EPS ikke fugt til sig. Den tilsatte grafit øger derudover evnen til at isolere med yderligere 20 procent, og det er alt sammen medvirkende til, at EPS isolering er en klar vinder inden for hulmursisolering.

KLH Isolering har base i Fuglebjerg ved Næstved på Sjælland, men vi dækker også hele Fyn med hulrumsisolering. Vi har 25 engagerede medarbejdere, og vi er specialister i udfører al slags isoleringsarbejde i private hjem – også på Fyn.

Find ud af om dit hus på Fyn allerede er hulmursisoleret

Du kan finde ud af, om dit hus er opført med en hulmur, hvis du ser på husets plantegning. Her kan du også læse dig frem til, om huset allerede ved opførelsen blev hulmursisoleret, eller om det er sket på et senere tidspunkt.

Men ikke alting er jo perfekt i denne verden, og det gælder også tegningerne over huse, der måske ikke er så detaljerede, som de burde være, eller om tegningerne ikke er blevet opdateret med de seneste oplysninger. Det kan også være, at den hulmursisolering, der engang blev lavet, er sunket sammen, og derfor ikke isolerer som den skal. Derfor kan det være nødvendigt selv at finde ud af det, og det kan man gøre ved at få foretaget en infrarød måling af huset, hvor man kan se, om der er isoleret, eller om varmen strømmer ud gennem husets ydermur. Gennem termografikameraet fotograferer man væggen udefra, og det billede vil vise, om der utilsigtet strømmer varme ud fra den ydre væg og ud i ingenting – om man sagt på en populær måde simpelthen fyrer for gråspurvene.

Det er også muligt at lave en såkaldt destruktiv måling. Den foregår ved at man borer et hul i en fuge og fører en lille krog ind i hulrummet. Hvis det er isoleret, vil krogen trække noget materiale med ud, mens der naturligvis ikke kommer noget ud, hvis isoleringen er sunket sammen, eller der slet ikke er isoleret. Hulmursisolering er snusfornuft for husejere, der holder af at komme hjem til et varmt hus, vel vidende at varmen ikke strømmer ud i det rene ingenting og til skade for klimaet såvel som pengepung.