Tandlæge i København – hvordan skifter jeg?

Tandlæge i København

Tusindevis af unge studerende, er på boligjagt for tiden. Efter sommerferien er der nemlig studiestart, hvilket tvinger mange unge mennesker til at skifte landsdel, når pladsen på drømmestudiet er ”i hus”.

Med til det at flytte til en anden landsdel, er dog også at man skal finde et helt nyt netværk, samt få styr på en hulens masse praktiske ting, som før bare fungerede. Lige pludselig skal man finde et nyt supermarked at handle i, en ny frisør når man vil klippes, samt en cykelsmed som kan lappe cyklen når den tid kommer. Men også på det sundhedsmæssige område, skal man på jagt efter nye kontakter. Der skal nemlig også findes en ny praktiserende læge, samt ikke mindst en ny tandlæge. Men hvordan foregår den slags egentlig i praksis?

Det er nemt og hurtigt at skifte tandlæge

At skifte tandlæge i København, er ikke så besværligt som man umiddelbart skulle tro. Det sværeste er således at finde den rette tandlæge i København, da selve flytningen af tandlæge er nem og ligetil. Din nye tandlæge vil nemlig rekvirere al journalmateriale fra din gamle tandlæge, således at han har adgang til din gamle patienthistorik. Dette er meget relevant for din tandlæge og tandplejer, da din historik bruges til at give dig den bedst mulige behandling.

Bemærk at alle danskere frit kan skifte tandlæge, uanset hvilken by som du bor i. Du kan således godt bibeholde din gamle tandlæge selv hvis du flytter til København. På samme måde kan du sagtens skifte til en tandlæge i København, hvis du bor på Vestegnen eller i Nordsjælland. I sidste ende kommer dit valg af tandlæge an på hvor meget transport tid som du kan leve med, samt hvilke krav som du stiller til din tandlægeklinik.

Er du tilfreds med din nuværende tandlæge, kan du derfor overveje at bibeholde ham eller hende, selv hvis du flytter. Bor du tæt på din tandlæge, men er utilfreds med din tandlæge, kan du også spørge internt på din tandklinik, om du må skifte til en af deres andre behandlere. På den måde undgår du at skulle finde en helt ny tandlæge. At beholde sin gamle tandlæge, selv om at man får lidt længere transporttid i forbindelse med en flytning, er selvfølgelig mest relevant for dig som passer godt på dine tænder, og derfor kun besøger tandlægen sjældent. Besøger du tandlægen hyppigt, kan det være værd at overveje, at finde en tandlæge som ligger tæt på hjemmet, arbejdet eller skolen.

Hvad koster det at skifte tandlæge?

Det er gratis at skifte tandlæge i Danmark. Dog skal du forvente at tandlægen vil tage nye røntgenbilleder, hvis det er lang tiden siden at du har fået taget røntgen sidst. Har du fået taget røntgenbilleder fra nyligt, vil dette dog ikke være nødvendigt, da din nye tandlæge blot modtager billederne fra den gamle klinik. Men det at få taget røntgenbilleder hos din nye tandlæge, er jo ikke anderledes end hvis din gamle klinik havde taget billederne. Kan du derfor ikke nøjes med en almindelig tandrensning og undersøgelse, efter at du har skiftet klinik, er det dermed ikke fordi at det koster penge at skifte tandlæge, men simpelthen fordi at dine tænder kræver den enkelte behandling.