Kom gratis rundt i København med en Uber Rabatkode

Fransk Uber Partner

At tage en taxa i Danmark, kan hurtigt vise sig at blive en dyr fornøjelse. Hvor taxaer mange steder i udlandet er i et prisleje hvor de fleste kan være med, er priserne herhjemme så høje, at tage en taxa uden videre, langt fra er noget som man “bare” gør.

Der er dog sket noget på det seneste i taxabranchen. Hvor taxaselskaberne tæt på årligt søgte de kommunale hyrevognsudvalg om at sætte priserne op, er det ikke ligefrem tendensen for tiden. De danske taxaselskaber er nemlig under heftigt pres fra kørselstjenesten Uber.

Uber er dog kun at finde i Hovedstadsområdet, hvorfor at det også er her at taxakrigen udkæmpes for tiden. Én ting er dog sikkert, nemlig at københavnerne har taget Uber til sig. Tjenesten har på kort tid fået mange tusinde brugere, og flere hundrede Uber Partners (chauffører).

Har du selv mod på at prøve Uber, kan du få 100 i rabat på din første tur med en Uber Rabatkode. Brug eksempelvis koden “UBERCPH”, som giver omtalte rabat på din første tur, såfremt at den foregår i Danmark.

Pirattaxa? Det skal du være opmærksom på

Umiddelbart ligner Uber-kørsel meget taxakørsel. Som kunde bestemmer du nemlig selv hvor du vil hentes, og hvor du vil hen. Du køres direkte fra A til B uden stop undervejs, eller andre passagerer som rejser med. Og selve turen betaler du både et startgebyr, en minuttakst en kilometertakst, og i særlig travle perioder et tillæg (lidt ala taxaernes nattillæg – blot direkte kontrolleret af udbud og efterspørgsel).

Men spørger man Uber i Danmark, er der ikke tale om taxakørsel, men i stedet samkørsel – noget som den danske ret, ikke overraskende har haft svært ved at se. Uber har derfor tabt den retssag som blev anlagt mod dem, med det resultat at flere chauffører er blevet dømt for ulovlig hyrevognskørsel. Retsagen er dog anket.

For at gøre en lang historie kort, så er det derfor (med stor sandsynlighed) ikke lovligt at køre Uber som chauffør. Derimod peger alt på, at der intet ulovligt er i at sætte sig ind i en Uber-bil som passager.

Ny lovgivning på vej?

Flere politikere på Christiansborg, har i kølvandet på Ubers indtog i Danmark, argumenteret for en fornyelse af taxalovgivningen. I dag stilles der nemlig krav til chaufførenes uddanelse, at bilen skal være registreret til taxakørsel, at den skal gennem særlig syn, samt at der skal føres en trafikbog. Mange mener at dette er utilsvarende, og med til at skabe høre priser end hvad godt er.

Så måske er der snart en løsning forude. Ved at revidere taxalovgivningen, kan man både gøre plads til at Uber kan være lovligt på markedet, samtidig at taxaerne vil få fair konkurrenceforhold.