Vigtigheden af engangshandsker som rengøringsassistent

Engangshandsker

Hvis du arbejder som rengøringsassistent eller måske har dit eget rengøringsfirma, så kender du sikkert til hele problematikken omkring handsker. Der findes nemlig mange situationer i det daglige arbejde, hvor det er utrolig vigtigt med handsker, men det kan godt nogen gange være lidt af en jungle at finde rundt i. Først skal man vælge materialer og om de skal kunne genbruges og det ene og det andet. Det er bøvlet og svært at finde rundt i, da forskellige handsker har forskellige egenskaber. Der er dog en ting som alle kan være enige om og det er, at det er utrolig vigtigt at have handsker på. Nedenfor vil der kort blive forklaret hvorfor

Derfor er engangshandsker vigtige

Engangshandsker er den foretrukne handske for mange rengøringsassistenter, da man slipper for en masse ekstra arbejde, hvilket gør det til den nemmeste løsning. Men hvorfor er det egentligt nødvendigt med handsker? Jo, hvis man som rengøringsassistent arbejder med at gøre rent hver evig eneste dag, så er der mange ting der kan gøre, at det er en fordel at benytte sig af engangshandsker. Først og fremmest kan gentagent kontakt med vand over længere periode gøre, at din hud bliver fuldstændig ødelagt og du får sår og sprækker i hudoverfladen. Det vil ødelægge din evne til at arbejde, da det sandsynligvis er meget smertefuldt. Det er udelukkende med helt almindeligt postevand. Derudover er der en masse forskellige kemikalier i de forskellige rengøringsmidler, som kan være stærkt ætsende og yderst skadelige i kontakt med huden. Her er det yderst vigtigt at have engangshandsker på, da man ellers risikerer permanent at skade hånden og huden. Der er altså mange grunde til at trække i handsken og som rengøringsassistent vil det være dumt at gøre andet.

Kend de forskellige materialer

Der hvor engangshandsker bliver bøvlede er materialerne. Der er nemlig overordnet set 3 forskellige materialer, som hver især har deres unikke egenskaber og duer til forskellige ting. Det er latex, nitril og vinyl. Hvor det i lang tid har været latex der dominerede markedet, så er nitril langsomt på vej frem, da det er blevet billigere og samtidig er bedre end latex. Det er nemlig modstandsdygtigt over for både kemikalier og mikroorganismer, men er ikke allergifremkaldende på samme måde som latex er det. Det er altså alle fordele, bare uden ulemperne. Derfor er det vigtigt at du vælger det rette materiale, hvis du vil sikre dine hænder.