Kalk i toilettet – Sådan kan du komme problemet til livs

Kalk i toilettet er et irriterende problem, som for nogle kan virke som en uoverskuelig kamp. Men der findes flere effektive løsninger, til at komme problemet til livs, uden at det skal koste det hvide ud af øjnene.

Når man først er kommet i bund med både kalk og de brune render der kan opstå i toilettet, er det ingen sag at have et toilet, som altid fremstår skinnende rent. Samtidig vil vedligeholdelsen også være minimal, når først man er kommet ordentlig i bund med kalkaflejringerne.

Områder som dagligt udsættes for vand vil med tiden få kalkbelægninger, hvis man ikke holder det nede. Da toilettet er et af de steder hvor der dagligt bliver brugt flere liter vand, hver gang der skylles, er det heller ikke til at undgå at der kommer kalk.

Har man et toilet som har fået nogle grimme kalkaflejringer, er den mest effektive løsning at anvende rigtige afkalkningsmidler, beregnet til formålet. På den måde er man sikret den korrekte og mest effektive løsning, som ikke kræver så meget af ens tid.

Når man først har fået fjernet de grimme kalkaflejringer i toilettet, kan man prøve at holde det nede, så det ikke kommer i den samme voldsomme grad. Man kan ikke undgå kalk helt, da det er et område som konstant er i kontakt med vand, men ved at gøre nogle små ting kan det holdes nede.

For det første kan det være en god ide at anvende toiletbørsten minimum en gang om dagen. På den måde kan det være med til at fjerne overskydende kalk som kan sidde i kummen.

For det andet kan man med fordel rengøre sit toilet minimum en gang om ugen med toiletrens. Udover at det går ind og fjerner lette kalkbelægninger, er det også med til at fjerne bakterier som opstår i toilettet.

Det kan også være fornuftigt at tjekke at toilettet tager vand ind i cisternen, så det ikke står og løber. Udover at et løbende toilet kan være med til at give kalkrender i toilettet, kan det også være med til at give et højere vandforbrug og derved en højere regning på vandforbruget. Kan man ikke selv få toilettet til at holde op med at løbe, anbefales det at man kontakter en vvs’er og eventuelt får skiftet sit toilet.

Læs de mest effektive metoder til at fjerne kalk i toilettet her