Toiletsten – fjern mørke rander i toilettet

Rensning af toilet med toiletbørste

Pumie sten, lavasten, pumice, lavasten og toiletsten – kært barn har mange navne. Har du problemer med sorte, brue, orange eller røde belægninger inde i din WC-skål, gør du dog klogt i at læse videre her.

I takt med at du bruger dit toilet, kan rust, okker og kalk nemlig sætte sig på kanterne af dit toilet – især hvis du ikke altid er lige grundig med toiletbørsten og WC-rensen. Hvem ved, måske er det ikke engang din skyld at toilettet ikke er så flot længere. Mange lejelejligheder i især København, er nemlig i rigtig dårlig forstand hvad angår kalk i toiletterne. Men frygt ej for at du er nød til at udskifte hele toilettet. Med en toiletsten, kan du nemlig komme kalken til livs.

Pumie sten med håndtag

Et styk toiletsten med håndtag, købt på HUMA.dk

Få et så godt som nyt toilet for 75 kroner

Skal du fjerne kalk og rust i toilettet, er der to ting som du kan drage nytte af: kalkfjerner og så en pumie sten med håndtag.

Kalkfjerneren kan være alt fra en kalkgelé med spray (som er meget let at arbejde med), til eksempelvis minuskalk eller noget så simpelt som ren citronsyre, som drysses på toilettets kanter. Generelt er der det at sige til kalkfjernere, at syren i produkterne kun virker i typisk 10-15 minutter. Du fordobler altså ikke effekten, af at lade den samme kalkfjerner sidde på i 30 minutter – her er det nødvendigt at skrubbe kanterne af med toiletbørsten, skylle ud, og så genbehandle de berørte områder med ny kalkfjerner.

Det er dog sjældent, at man kommer hele vejen ene og alene med kalkrens. En rigtig god hjælper her, er en lavasten med håndtag. Stenen er lavet af en vulkansk stenart, som bliver yderst porøs når den bliver våd. Dyp blot stenen i vand, og slib kalken væk fra toilettet – nemt og simpelt. Og nej, en toiletsten som nævnt her, ødelægger ikke emaljen på dit toilet, så længe at du går stille frem, og husker at fugte stenen. Toiletsten kan først skade emaljen, hvis de benyttes i tør tilstand, eller meget hyppigt. Ordner du dit toilet med en toiletsten en enkelt gang om året, er der derfor intet at bekymre sig om. Tror du omvendt at du kan rense dit toilet ugentligt med en toiletsten, kan du godt gå hen at få problemer på sigt.

Sådan gør du

At rense sit toilet med en toiletsten, er ganske simpelt. Du kan blot dyppe stenen i vand, og så begynde at skrubbe kalken væk. Er toilettet dog rigtig slemt, skal der ofte mere til. I så fald anbefaler vi følgende fremgangsmåde.

1: Tøm toilettet for vand, ved at skubbe vandet ud af kummen ved hjælp af WC-børsten

2: Påfør almindelig WC-rens, og lad det virke i 10-15 min. Skrub med wc-børsten, skyl ud, og tøm igen kummen for vand

3: Påfør kalkfjerner, og lad produktet virke i nogle minutter. Skrub med børsten, og gentag behandlingen til at der ikke fjernes mere kalk på denne måde.

4: Benyt din toiletsten til at skrubbe på kalken. Husk at dyppe stenen i vand, så den konstant er våd/fugtig. Du kan købe toiletsten på www.huma.dk for 60 kroner + moms (HUMA har prisgaranti på alle produkter).

Med eller uden håndtag?

Pumice sten fås i modeller både med og uden håndtag. I videoen her, fortæller Emil fra rengøringsbutikken HUMA dig, hvad forskellen på de to modeller består i.

 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.